BitkilerGenel

Bitkilerin yaprakları nasıl temizlenir? 

Bitkilerin yaprakları nasıl temizlenir? Bitkileriniz hayal ettiğiniz gibi canlanmıyorsa belki temizliğini yanlış yapıyorsunuzdur. Bitki yapraklarını temizlemek kolay gözükebilir fakat püf noktaları vardır. Bitkilerinizi nasıl taze ve canlı tutabileceğinizi açıklayan bir dizi ipucu hazırladık.

Bitkilerin yapraklarının temizlenmesi fotosentez işlemlerini kolaylaştırmaya yarar, çünkü yapraklar üzerinde biriken tozlar nefes almasını engeller ve geceleri kendilerini beslemek için oksijeni enerjiye dönüştürmelerini zorlaştırır. Fotosentezin en güzel tarafı ise evdeki havanın temizlenmesiyle birlikte daha sağlıklı ve keyifli bir yaşam alanına kavuşuruz.
Birçok insan, yaprakların temizlenmesi için , sulama ile ayarını karçırır ve sulamayı aşırı yapar. Bu çok büyük bir hatadır, çünkü aşırı sulamanın küçük bitkileri öldürür.  Yemyeşil bir görünüm sağlamak için, yaprakların her zaman tozdan arındırılmış olması önemlidir.

Yapraklar Nasıl temizlenir

ilk aşama, bitkinin canlı ve büyüyen bölümlere odaklanmak için ölü yaprakları, sapları ve çiçekleri çıkartın
Temizlik için için fısfıs şişelerini ve aşağıda verdiğim karışımları direk bir bezlede uygulayabilirsiniz. Temizlik sonrası kurulama hemen yapılmamalıdır. Sürtünme yaprak yüzeyine zarar verebilir

Deterjanla yaprak temizleme

Bir kaç damla deterjan su ile karıştırılarak temizlenmesi istenen yapraklar silinir ardından temiz su ile arındırılmalıdır.

Muzla yaprak temizleme
Muz kabuğuyla bitkilerin yapraklarını parlatabilirsiniz.

Birayla yaprak temizleme
Yumuşak bir sünger bira ıslatılır ve yaprak hafifçe silinir ardından temiz bir bezle temizle üzerinden geçilir.

Sirke ile yaprak temizleme
Yaprakları 1 litre su ve 3 kaşık dolusu sirke  ile püskürtülür ve parlak kalır. Sirke aynı zamanda her şey için pratik olduğu için bitki yapraklarını temizlemek içinde idealdir , bu yüzden temizlik ürünleriniz arasında sirkeyi benimsemenizi öneririz. Ekonomik, ekolojik ve bitkilerinde yaprakları dahil olmak üzere neredeyse her şeyi yenileme gücüne sahiptir sirke.

* Büyük yapraklı bitkiler: Suyla nemlendirilmiş mikrofiber bez ile yaprakları tek tek temizleyin.

* Küçük yapraklı bitkiler : Yapraklar çok küçük olduğunda, tek tek temizlemek gerekmez … küçük yapraklı bitkiler temizlemenin en iyi yöntemi üzerlerine su püskürtmektir.

* Kadifemsi yaprakları olan bitkiler: Kıl fırçaları veya yumuşak kılları hafifçe ovalamayın, çünkü normal bezler, kabartmalı olduklarından dolayı onları iyi temizlemezler.

* Çiçekli bitkiler :  Çiçekler çok hassastır ve kuruduklarında onları temizleyin, böylece tüm bitkinin boğulmasını engellemiş olursunuz.

* Dikenler tipi kaktüslü bitkiler :Kaktüsleri temizlemek için ayrı bir bakıma ihtiyaçları olduğunu biliyormuşsunuz? Kaktüsleri temizlemek ile ilgili makalemize buradan ulaşabilirsiniz. Kaktüs nasıl temizlenir? 

Bitkilerin yaprakları ne sıklıkla temizlenmeli?
Bitkilerin yapraklarını periyodik olarak temizleyin. bitkileri temizleme zamanınız, havadaki toz miktarına bağlıdır. Etrafında inşaat olan bir evin tozlanmasıyla doğayla iççe olan bir evin tozlanması aynı olmuyor. Bu nedenle parmağınızla toz kontrolü yapmak en güzelidir.

yapraklar nasil temizlenir
yapraklar nasil temizlenir

Son olarak, aşağıdaki takviyeleri suya ekleyerek veya doğrudan toprağa ekleyerek bitkilerinizin gücüne güç katabilirsiniz:

Kahve kabı
Bitkilerin, özellikle de Ortancaların ve Orkidelerde gübre görevi görür, çünkü bu türlerin ihtiyacı olan topraktaki asitlik seviyesini arttırır. Bu etkiyi elde etmek için kahve tellerini toprakla karıştırın. Yaprakların uçlarının kurumaya başladığını görürseniz asit seviyesini gözden geçiriniz.

Yumurta kabuğu
Bitkilerde kalsiyum seviyelerini arttırır ve onlara güç verir. Birkaç yumurta kabuğunu doğrayın ve bunları bitkinin etrafına koyun.

Soğuk çay
Bir bardak çay yapın ve sulama suyuna ekleyin, çayın antioksidan özellikleri toprağa karışarak bitkilerinize takviye olacaktır. Ek olarak, çay mantarların oluşmasını önler. Çayın bir başka kullanım yolu ise, poşeti doğrudan bitkilerin toprağına karıştırabilirsiniz.

* Bitkiler çiçeklendiğinde, temizlenmemelidir, çok hassastırlar ve çiçekler doğrudan ıslatılmamalı veya herhangi bir ürüne uygulanmamalıdır.
* 
Bitkilerin bakımı, onları her zaman sık sık sulamak değildir. Her bitkinin farklı bir bakım gerektirdiği doğrudur, ancak hepsinin çok güzel olması için sevgiye ihtiyacı vardır.

yapraklar nasil temizlenir
yapraklar nasil temizlenir
Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir