MutfakÖnemli

Yağ şişesi nasıl temizlenir?

Güzel bir şişe  zeytinyağı yada farklı bir yemek yağı aldınız ve şişesi çok hoşunuza gitti. Yağı kullandınız ve şimdi şişeyi alıp yeniden doldurmak mı istiyorsunuz? Yoksa cam veya porselenlerden yapılmış yağ şişeleriniz var ve bunları zaman zaman temizlemek mi istiyorsunuz? O zaman problemi ve bir yağ şişesini temizlemenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz.

Yağ, özellikle eğer sızma zeytin yağı, bir mutfakta eksik olmayan bir malzemedir. Zeytinyağı , çoğu yemekte damak tadına uygun olduğu için sıklıkla kullanılan bitkisel bir yağdır . Zeytinler , büyüleyici zeytin ağacının meyvelerine basılarak üretilir . Zeytinyağını genellikle büyük bir tenekede yada büyük bir şişede satın alırız. Kullanım açısından mutfakta tezgahını üstüne yerleştirebilmemiz için daha küçük boyutta cam şişelere aktarmak gerekebilir.. Bazen satın aldığımız zeytinyağı şişelerinin şekilleri, stilleri o kadar güzeldir ki atmaya kıyamayız. Bu nedenle, çoğu kişi o yağ şişesini nasıl kolay bir şekilde temizleyebileceğini arar.
Yağ içeren eski bir şişeyi atmamız gerektiğinde bile, yıkanmalıdır, aksi halde geri dönüştürülmez. Yani her durumda da, bir yağ şişesini temizlemeyi bilmeliyiz. Uygulanması imkansız gibi görünse de, bir şişe yağ bile kusursuz bir şekilde yağdan arındırılabilir. Bu bağlamda, aşağıdaki adımlarda size bir yağ şişesini nasıl yağdan arındıracağını anlatacağım . O zaman nasıl devam edeceğimizi görelim.

Sıcak su ve deterjan cam şişeleri temizlemek için yeterli değildir, bu yüzden kısa sürede mükemmel temiz şişeleri olması için eski doğal yolları kabul etmelisiniz . Toksik artıkları ve çevreyi kirletmeyen, çevre dostu olan: Su, sirke, tuz, kabartma tozu, kum, sadece yağ şişelerini temizlemek için kullanabileceğiniz doğal temizlik ürünlerinden bazılarıdır. Bulaşık deterjanını ise en sağlığımızı tehdit etmeyen firmalardan seçmeye özen göstermeliyiz.  Yağ şişelerini düzenli olarak temizlemek önemlidir, çünkü eski sıvıların veya yiyeceklerin kalıntıları yeni birikintiler ve bakteriler yapar.Hijyen, yağ şişeleri için önemlidir. Ancak yağ şişelerinin temizlenmesi için özel bir teknik gerektirir. Yağ şişelerini farklı yöntemlerle nasıl temizleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Bir yağ şişesini temizlemek için neye ihtiyacınız var?

Bulaşık deterjanı ve pirinç ile yağ şişesi temizlemek:

  •  bulaşık deterjanı
  •  ılık su
  •  Pirinç taneleri (isteğe bağlı)

Bir yağ şişesini temizlemenin en kolay yolu şişeye sadece sıcak su koymaktır. Suyu doldurduğunuzda zaten yağ hemen yukarı çıkar. Ayrıca bu yağı doğrudan dökebilirsiniz. Daha sonra 2-3 damla deterjan ekleyin ve şişeyi birkaç saat, tercihen bir gece boyunca bırakın. Bu zaman içerisinde yağ çözülür ve şişenin içi temizlenir.
Eğer şişenin içinde tortular kalırsa şişenin içerisine pirinç taneleri ekleyebilirsiniz. Şişeyi iyice çalkalayarak şişenin içindeki tortulardan kurtulabilirsiniz.

Muhteşem üçlü: Bikarbonat, sirke ve bulaşık deterjanı ile yağ şişesi temizlemek

Hazırlık :

  •  4 yemek kaşığı bikarbonat
  •  1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı
  •  Yarım bardak sirkesi
  •  Yarım bardak sıcak su bardağı
    Talimatlar :
  • Bikarbonat şişeye dökün
  • Sonra bulaşık deterjanı ekleyin
  • Sirkeyi dökün
  • Ilık su bardağı ekleyin
  • Şişeyi kapatın ve karışımın içinde hareket etmesi için şişeyi sallayarak çalkalamaya başlayın.
  • Şişeyi aç ve yarım bardak ılık su bi daha ekleyin
  • Kapatın ve en az 30 saniye çalkalayın
  • Şişeyi açın ve içindekileri dökün
  • Şişeyi ılık suyla durulayın
  • Gerekiyorsa işlemi tekrarlayın
  • Kurumasını sağlamak için şişeyi baş aşağı yerleştirin
yag sisesi nasil temizlenir
yağ sisesi nasıl temizlenir

Yağ şişesinde ki kalan tortulardan kaya tuzu ve sirke ile kurtulun:

Biraz ılık su, bir avuç kaya tuzu ve bir bardak sirke ekleyin. İlk önce sıcak suyla şişeyi yıkayın, ardından önce ılık su ilave edin ve malzemelerin geri kalanı şişeye koyun ve bir dakika boyunca iyice çalkalayın ve daha sonra iki saat bekletin. Şişeyi ılık suyla yıkadıktan sonra kurumasını bekleyin.

Sirke ve bikarbonat ile yağ şişesi temizlemek:

  • Sirke
  • Bikarbonat
  • limon

Şişede eğer ağır bir koku oluşmuşsa içine biraz sirke ve su dökün iyice çalkalayın, gerekirse tekrar ederseniz. Biraz limon suyu ekleyerek tekrarlayın. Daha iyi bir sonuç için, karışımın bütün gece şişede çalışmasına izin verin, daha sonra tekrar çalkalayın, iyice durulayın ve şişeleri kurutun. Yeni bir şişe aldıysanız kullanmadan önce su ve sirke ile bir yıkanabilir. Bikarbonat ve sirke cam şişelerde ki kötü kokuları gidermek için en etkili ilaçdır.

Zor kirler için kumla şok tedavisi:

Elinize eski ve ilginç bir şişe geçmiş olabilir. Böyle bir durumda kalıntıları yok etmek için, ön yıkama veya şok tedavisi gerekir. Sıcak suyla iyice yıkayıp yağın çıkmasını ve birikmiş tortuların yumuşamasını sağlayın. Bir kaç kez su ile yıkadıktan sonra soda ile kum dökerek şişeyi iyice çalkalıyın. Ardından sirke ve bulaşık deterjanı dökerek tekrar yıkama yapın. Şişenin iyice temizlendiğinden emin olduktan sonra kurumaya bırakabilirsiniz.

yag sisesi nasil temizlenir
yag sisesi nasil temizlenir

 

Bulaşık makinasında yağ şişesi temizlenir mi?

Bulaşık makinesi için sadece yağ şişelerini temizlemek için istisnai durumlarda uygundur. Bunun iki sebebi yağ şişelerinin, bulaşık makinesinin su jeti ulaşmadığı kıvrımlara ve çıkıntılara sahiptir. Buda, yetersiz şişe temizliğine neden olur. Hoş olmayan kokular oluşur. Temizlenmeyen yağ şişelerinde birikintilere ve bakterilere neden olur.

Yağ Şişesini kurutma

Yağ, su ile temas ettiğinde çabuk bozulur. Bu nedenle şişenin içte iyi kuruması önemlidir. Fakat bir yağ şişesini hızlı ve kolay bir şekilde nasıl kurutursunuz?

1. Kolay yolu:Kurutmak için, veranda veya balkondaki yanan güneşin altında dik bir şekilde dik durun. Bir ila iki saat sonra, şişe kurur.
2.bulaşık makinesi:Bulaşık makineleri şişeyi ısıtmaktadır. Yüksek ısı nedeniyle, şişe içten çabuk kurur.
Yağ şişeniz artık hazır ve tekrar kullanılabilir

Yukarıda bahsedilen karışımlar, yağ şişelerini her zaman temizlemeyi başarıyor . Sirke mükemmel bir yağ giderme gücüne sahip.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir